Ut med nytt och in med annat nytt!

Köpte ju mig ett tangentbordskit strax före jul som såg lovande då jag gillar låg profil keyboards och såg möjligheten att även köra trådlöst både med usb-dongel och bluetooth när man nu jobbar deltid hemifrån i den nya post-pandemiska verkligheten.

Slog till på ett Cherry DW 9000 Slim och var inledningsvis väldans nöjd. Men så började problemen. Märkte ju att batterierna höll väldans dåligt att jobba på när man körde bluetooth till jobblappisen. Sen efter bara nån månad började nedre vänstra hörnet på tangentbordet bete sig skumt! Glappade först ibland för att sen börja glappa rejält framförallt Ctrl vilket iiiiinte e kul då jag tillbringar min dagtid som knapprapat (systemutvecklare). Sen började jag undra om jag blivit dyslektisk då jag tappade tangenttryckningar här å där. Drygt. Råttan gillar jag dock men det här funkar ju inte.

Testade felanmälade hos Dustinhome som jag lyckades hitta att jag handlat det hos och dom hörde av sig snabbt och frågade om jag ville testa en annan enhet. Frågade om jag istället kunde uppgradera till nått annat och eventuellt slanta mellanskillnad – sneglade då Logitech MX (dyyyrt) eller Logitech MK850 som också har dongle + bluetooth och light kvm typ. Blev erbjuden återköp! Kanon!

Snackade lite med kollegor och fick tips om en liten modernare usb-switch som ska klara usb 3.0 också och vips blev jag då lite fundersam om jag ändå skulle skippa bluetooth/trådlöst och köra trådatistället. Sagt och gjort! När jag dessutom redan har lite Asus ROG pryttlar i min privata windowsburk (inte den jag kör hemma studio på för tillfället) så fastna jag för både ett asus rog strix scope rx tillsammans med en rog gladius II core som mus. Har precis kopplat in dom i min windowsburk och skriver detta på de färgglada tangenterna! 🙂

Första intryck. Sautan va gediget tangentbord. Högt (tjockt) mot mina tidigare så frågan är om man kommer vilja ha nån liten kude eller nått? Lyser bra! Funka direkt med Asus egna rgb styrning och uppmanade autoimatiskt till registering av både råtta och tangentbord direkt plus uppdaterade armor create med styrningsmöjligheter. Testade lite men deaktiverade sedan asus egna rgb styrning och körde igång signal rgb istället. Den hittar inte musen av nån anledning men annars funkade det mer eller mindre direkt! Grymt distinkta tangentanslag och klickigt som på gamla goda keytronic-tiden. Kan nog vänja mig vid detta! Får se hur man känner med att ha så här pass olika tangentbord på jobbet och hemma dock nu när man jobbar drygt 50% på kontor.

Se så färgglatt det blev med min favorit bland gratisteman Aurora! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up