Ny leksak i hemmastudion

Unboxing begun!

Förvånande nog tog det inte flera veckor som jag trodde när min nya leksak blev restnoterat på rea. Mer tur än vanligt! Med andra ord… 🙂

Har ju stört mig lite på mina stativ här hemma i bland all bråte i lilla hemmastudion. Speciellt nu i dessa märkliga tider när man jobbar distans hela dagarna så blir det till att dra i och ur sladdar och försöka ställa undan grejorna. När jag fick syn på ett skrivbordsstativ i nått videoklipp på nätet tänkte jag att jag skulle kolla efter ett sånt! Finns ju så klart en bunt att välja på och jag vill ju kunna sätta dit en kondensatormikrofon. Vela lite vad man skulle välja då jag inte riktigt var säker på om det skulle bli bra och en kondingmikrofon väger ju en del dessutom. Så när jag då fick syn på en rea för ett billigt stativ (kanske för billigt?) så slog jag till! Idag landa paketet med en ”Svive Hydra Microphone Arm”!

I lådan fanns en låda! 🙂

Börja med att skruva fast fästet av klassisk gammeldags skrivbordslampatyp. Lite så där skruv i kvalitet kanske men ändå skapligt stabilt och överläppen har gummibeläggning så den bör sitta rätt bra hoppas jag. Inte helt rätt i mitt fall med rundat hörn på skrivbordet men det är ändå rätt stor rundning så det bör funka!

Fäste med anpassningsring ingår!

Själva fästet såg ruskigt tunt och smalt ut men med medföljande anpassningsring så blir det rätt dimension för standardstativ.

Upp och ner i tillvaron för AKGn!

Sen var det bara att försiktigt skruva loss mikrofonen med sitt shockmount och skruva dit! Märkte direkt att jag nog vill ha den upp och ner när jag testar.

Tyvärr ingår dock inga kabelklipps vilket jag tyckte var lite trist. Kollade snabbt på videon jag sett tidigare och såg att där hade dom bara lindat kabeln runt runt på armen men det gick jag inte med på så då fick man plocka fram eltejp!

Innan jag ens provat så gillar jag läget med att slippa ha kablar från ljudkortet tvärs över skrivbordet där jag helst bara vill ha tangentbord och mus. Kan bli nått detta! Och nu slipper jag dra i och ur och stoppa undan också… Wohoo!

Nästan som sladdlöst plötsligt!

Popskyddet trodde jag skulle bli klurigt då fästet såg ut att vara konstruerat endast för rund stativstång. Men ack va jag bedrog mig. Gick alldeles utmärkt att skruva dit! Gött!

Hur känns det att ratta stativet nudå med en skapligt tung mikrofon på plats? Tja inte är det högsta kvalitet och det känns som man får dra åt skruvar rätt hårt men det låter åtminstone inget och det verkar sitta stilla där man ställer det! Kan bli riktigt bra fast det vara billigaste stativ jag hittade! 🙂

Nu kan åtminstone ett av mina gamla stativ få pension med sina dåliga gängor! 🙂

Sen ska jag göra lite inspelningar… Men först blir det lite annat mellan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up