En helg i musikens tecken?

Helgens huvudattraktion blev självklart den fantastiska upplevelsen att få se och höra operan Carmen på Kungliga Operahuset i Stockholm. Jösses i lådan vad dom kunde sjunga dom där! Imponerande många var dom på scenen och jag har inte ens kommit i närhet av å klura ut hur man kan sjunga på det där sättet liggandes i en hög på golvet eller hängandes baklänges över en stol. Extremt duktig orkester till gjorde ju bara upplevelsen ännu intensivare! Kan bara konstatera att opera är nått jag rekommenderar varmt! Kändes också heeeelt okey att få leka lite kulturstrateg och estradör med skumpa i pausen också! Stort tack till Broschan med fru, Örjan och Lotta som hittat på och extra kul att syster-yster Anna och Marie och Katrin också hängde på! Grymt bra present som inte tar nån plats där hemma sen… 😉

Självklart passade man på att se sig omkring där på Operahuset också. Gyllenerummet va ju bara skruvat på sååå många nivåer! Skulle haft en bättre kamera med ändå trots fotoförbudet på Operan. Spegelhallen skulle man vilja fotat bättre… Katrin, Marie och Anna i på took för dåligt ljus för min trötta iPhone…

Fick till en skaplig bild på brodern med kapten haddockskägget på å rejäl bakgrund i allefall! Och lite avancerade partykläder?

Tooooreadooore, en gaarde!!!! Toooreadoooore, en garde!!!!

Efter operan tog vi en tripp till restaurang etthundraett å mulade i oss en brakmiddag! Wallenbergare till huvudrätt satt perfekt!

Sen blev det övernattning för min del hos goa syster-yster! Hade tänkt upp tidigt – jodå – tänkt – vakna vällan halv elva eller nått… Hohohoho… Han i allefall med å besegra gränssnittet på den puckade teven som bror skänkt till studenterna där hos syster-yster medans hon mecka ihop en härlig frukost (lunch?) innan jag rasslade ihop mig å gav järnet tillbaka mot Gävle.

Väl hemma blev det till att hämta min nya soffa med grannen Urbans hjälp. Enkel match – trodde jag…. Ett kolli var gigantstort å gick inte alls in i hissen. Ubbe packade upp det medans jag lämnade igen släpis och försökte ragga ytterligare bärhjälp. Men upppackad trodde vi den skulle gå in i hissen så jag avbeställde extrahjälpen…. I förtid och felaktigt skulle det visa sig! Hur mycket vi än vred å vände så gick den långa divandelen varken in i hissen (fattades 3 cm) eller uppför trappan. Fick återigen kalla på mer hjälp och då dök Steffe upp så vi fick lyfta åbäket via rejäla utemöbler som språngbräda, rätt upp på min balkong och in den vägen… Pust… Vid detta lag var jag duktigt varvad eftersom vi också hade Sondomässa med Bomhus Kyrkokör… Fick kasta i mig en kebabb å sen blåsa till Björsjökyrka! Kom pinsamt sent och missade det mesta av genrepet. Men det blev en trevlig stund ändå med lite bonka-bonka till vårt skönsjungande för engångsskull!

Efter mässan vare bara i med lite kaffe och sen tillbaka hem för att montera soffan! Som tur var tyckte Ubbe han skulle hjälpa till ännu mer så vi fick ihop den relativt lättsamt med en paus för å handla möbeltassar! En par rejäla blåsor han det bli av allt skruvande men ack va gött det blev med en redig soffa när den väl kom på plats….

Stoooor men härlig! Å sen… 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up