Saaborgini-meckande igen!

Har ju haft en hysterisk kolibri i höger utblås i min lilla Saab ett bra tag (år faktiskt). Tydligen var det e förvarning om en döende kupéfläkten! Till slut blev det tyst… Helt tyst!!! Minsta imma på rutan blev lika ogenomtränglig som Lytzen-dimman! Saab 9-3 utan kupéfläkten är ingen höjdare!

Eftersom jag precis haft bilen på verkstad för bromsbyte så var jag inte så sugen på att ställa dit den igen. Kollade därför på nätet och lärde mig då att kupéfläkten är just den kolibri jag hört och att fläkten bor under handskfacket! Hittade ersättningsfläkt på bl.a. skruvat.se å lite andra ställen… Tyckte mig rätt säker på exakt modell och hittade dessutom en väldigt trevlig beskrivning på hur man gör för att byta! Bara å följa mottot: köp köp köp köp (beställde på skruvat.se som hade hemma) och plocka fram verktygslådan!

Så med denna mycket trevliga instruktion i handen och ny fläkt i bagaget var det bara att börja skruva! 🙂

Byte av kupefläkt – Saab turbo club

Demontering tog strax under en timme då jag tog en del egna minnesbilder för att få ihop allt igen sen. Sen i med nya fläkten provisoriskt och testa! Funkaaaaa! Den gamla fläkten gick faktiskt inte ens runt när jag vred den med händerna. Med lite våld fick jag runt den och hörde det gnissel som låtit som en hysterisk kolibri!

  
Sen var det ”bara” att skruva ihop i omvänd ordning? Njaaaaa… 🙂 En timme nästan bråka jag med en av de sju skruvarna i motorkåpan som bara inte gick att passa in i plastkåpan i det sjukt trånga utrymmet mellan fläkten och torpedväggen hur jag än försökte trycka, dra å vrida… Det fick till slut räcka med sex skruvar! 🙂

Sen var det bara å mickla ihop alla plastdelar, luftkanaler och ljus – nån fotlampa som det var i instruktionen hade inte jag så den slapp jag. I med handskfack å sen efter typ en timme drygt så var det klart! Funkar hur bra som helst! Seger! 🙂 

En sån här visade sig vara osvikligt bra att ha!  

Återigen jätte nöjd Saaborgini-ägare! 🙂

Bara ett bad som saknas nu… 😉

  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up